LEDEN

DIRIGENT

Antoine Kop

Met ingang van januari 2019 staat voor het Koninklijk ’s-Hertogenbosch Mannenkoor (KHMK) een nieuwe dirigent. Het is Antoine Kop, muziekpedagoog, zanger en dirigent. Hij is de opvolger van Math Dirks, die vijf jaar het mannenkoor heeft geleid maar die elders in het land een nieuwe functie heeft aanvaard. Antoine Kop heeft jarenlang ervaring als uitvoerend zanger, pedagoog en dirigent en is met veel enthousiasme begonnen met zijn werkzaamheden bij het koor. Kop is de dertiende dirigent van het 117 jaar oude, illustere Bossche mannengezelschap.

BESTUUR

ERE-PRESES

Burgemeester

Jack Mikkers

De burgemeester van 's-Hertogenbosch Jack Mikkers is op 5 januari 2020 tijdens het Nieuwjaarsconcert in de Willem II Toonzaal geïnstalleerd als Ere-preses van het Koninklijk 's-Hertogenbosch Mannenkoor.

ERELEDEN

Wieke Jordans

In januari 1956 op de Algemene Ledenvergadering van het koor geïnstalleerd i.v.m. zijn afscheid als dirigent van het koor.

Jörg May

Geïnstalleerd op 20 april 1991 als erelid voor zijn inzet voor ons koor als Voorzitter van de Sängerbund Trier; bij bezoek van Koninklijk 's-Hertogenbosch Mannenkoor aan Trier in 1991.

Winford Lloyd-Davies

In 1994, tijdens de concertreis naar Caernarfon geïnstalleerd als erelid voor zijn inzet als voorzitter van Caernarfon Male Voice Choir voor het welslagen van deze reis.

Hugo Mertens

In 1996 tijdens de concertreis naar Leuven geïnstalleerd als erelid voor zijn inzet voor ons koor als Voorzitter van de Trinid Singers voor de organisatie en het welslagen van deze reis.

Noud van Rosmalen

(1925 - 2018)

In 1996 op de algemene ledenvergadering geïnstalleerd als erelid t.g.v. zijn 50-jarig koorjubileum en gelijktijdig terugtreden, na 35 jaar, als penningmeester van het koor.

Marius Schouten

In 1998 geïnstalleerd als erelid van het koor t.g.v. zijn 25-jarig jubileum als dirigent van Koninklijk 's-Hertogenbosch Mannenkoor.

Jef Verouden

Op 12 maart 2008 geïnstalleerd als erelid van het koor t.g.v. zijn 50-jarig koorjubileum als actief lid en voor zijn inzet gedurende 30 jaar als secretaris van het koor.

COMMISSIES

MUZIEKCOMMISSIE